Thursday, January 27, 2011

"Ako docekas jutro, dug je dan!" - navike jednog Bosanca


Mozda ja i ne znam kako je to jednom klasicnom Bosancu danas.....ustvari znam...mislim znam da mu je bilo puno, puno bolje u to Titovo doba. Svi pricaju, svi se zale. Danas svako normaln moze uporediti to (Titovo)  i ovo doba i svako moze vidjeti sta narod ovdje radi i kako zivi! Znatel' vi , koji ste tad zivjeli, kako je bolje, a ?


"Druze Tito, ljubicice bela, Tebe voli omladina cela. Tebe voli i staro i mlado, Druze Tito, ti narodno blago."


Monday, January 24, 2011

Top ce biti vreo.


 Foto:Darko Vucic

Sigurno ste svi culi, mislim nadam se da jeste. U Bosanskoj (Kozarskoj) Dubici se snima film Bobana Skerlica pod nazivom 'Top je bio vreo'. U pocetku film je bio izlozen kritikama, kontraverzama i svakojakim izmisljotinama. Sve to se za sad smirilo i ne spominje se'Top' i navodne kontraverze. Ekipa filma u Dubicu je stigla nakon nove godine i u ovom malo gradiću odlično funkcioniše. (U nastavku pricam u prvom licu jer sam dio ekipe)

da li i(t)ko gleda 'Lud , zbunjen, normalan" ?

Da li je iko vise pristalica nekadasnje humoristicke danas vec dosadne serije "Lud, zbunjen, normalan" ? Dugonajavljivanu četvrtu sezonu smo svi iscekivali ali imam osjecaj da niko nije ispunio svoja iscekivanja. Postava glumaca koja je totalno izmjenjena itekakako utice na seriju i njenu popularnost. Nekadasnje sale i fazoni koje smo gledali u LZN su bili orginalni a u ovoj sezoni gledamo fazone koje 'prosipaju' mala djeca na ulici.